Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Odesa se pregătește de lupta…

Odesa se pregătește de lupta cu ocupanții ruși: „Vom lupta pentru Odesa noastră, indiferent de situație. Puteți fi siguri. Vom câștiga”

În regiunea Odesa din Ucraina sunt pregătite depozite cu alimente, iar copiii orfani au fost evacuați. Totodată, în zone cheie au fost instalate mai multe blocuri de beton, bariere și puncte de control.

Maxim Marchenko, președintele Administrației Militare Regionale Odesa a scris pe canalul său de telegram că depozitele cu alimente sunt pregătite în toate regiunile din Odesa pentru ca oamenii să nu aibă probleme cu aprovizionarea cu produse alimentare. El a mai precizat că din orfelinate, copiii au fost transferați în România și Polonia. În zone cheie au fost instalate noi puncte de control, inclusiv blocuri de beton și bariere.

„Vreau să precizez încă o dată că vom lupta pentru Odesa noastră, indiferent de situație. Puteți fi siguri. Vom câștiga”, a scris Marchenko, pe canalul său de telegram.

Sâmbătă, 5 martie, pe teritoriul regiunii Odesa, armata ucraineană a doborât trei avioane rusești. Toți piloții au fost reținuțisusțin oficialii ucraineni.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației regionale din Odesa, Maxim Marchenko, informează Nv.ua. Informația a fost confirmată apoi și de reprezentantul sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odessa, Serghei Bratchuk, pe pagina sa de Facebook.

Doborârea celui de-al treilea avion inamic deasupra regiunii Odesa a fost confirmată. Victoria va fi a noastră. Glorie națiunii”, a spus Serghei Bratchuk.