Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nuland despre războiul din Ucraina:…

Nuland despre războiul din Ucraina: „Toate aceste acțiuni sunt rezultatul alegerii răutăcioase a unei singure persoane”

Toată responsabilitatea pentru război și moartea oamenilor din Ucraina revine, personal, președintelui rus Vladimir Putin. Acest lucru a fost declarat de secretara de stat adjunctă a SUA, Victoria Nuland, într-un discurs susținut în cadrul Comisiei de Relații Externe a Senatului, relatează Vocea Americii. Ea a numit ostilitățile din Ucraina rezultatul „alegerii răutăcioase” a lui Putin.

„Acesta este un război care a fost început de un singur individ pe baza calculelor sale întortocheate”, le-a spus Nuland senatorilor.

„Acesta este un război care se bazează pe minciunile pe care le-a spus Putin poporului său, lumii întregi și forțelor sale armate”, a mai spus Nuland.

„Și acum, el continuă războiul în ciua suferinței cetățenilor ucraineni, cât și ruși – părinți, soți, parteneri, copii care nu-i vor mai vedea niciodată pe cei dragi. Și toate acestea sunt rezultatul alegerii răutăcioase a unui bărbat”, a adăugat oficiala americană.

Nuland a condamnat represiunea care se desfășoară în Rusia împotriva mișcării anti-război, precum și restricțiile asupra activităților presei.

„Treizeci de ani de progres în Rusia s-au încheiat în 10 zile”, a subliniat ea.

Secretara adjunctă de stat a SUA a cerut comunității internaționale să-și unească forțele și să susțină Ucraina într-un moment dificil pentru ea.

„Împreună, trebuie să facem tot posibilul pentru ca Ucraina nu doar să supraviețuiască, ci și să prospere”, a spus Nuland.

După cum a raportat UNIAN, pe 8 martie, liderii serviciilor de informații americane au spus că Putin și-ar putea escalada ofensiva în Ucraina, în ciuda eșecurilor militare și a dificultăților economice cauzate de sancțiunile internaționale.