Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul ucrainean al afacerilor externe…

Ministrul ucrainean al afacerilor externe solicită o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU în contextul tensiunilor cu Rusia

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a solicitat luni, 21 februarie, o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU în contextul tensiunilor cu Rusia.

„La solicitarea preşedintelui Volodimir Zelensky, solicit consultări imediate ale membrilor Consiliului de Securitate al ONU în numele articolului 6 al memorandumurilor de la Budapesta pentru a discuta despre acțiuni urgente care vizează detensionarea regiunii, precum și pașii pentru a garanta securitatea Ucrainei”, a declarat Kuleba într-o postare pe Twitter.

Liderii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk, Denis Pușilin și Leonid Pasecinik, s-au adresat către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu solicitarea de recunoaștere a independenței celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Totodată, Denis Pușilin i-a solicitat președintelui rus, Vladimir Putin, să examineze posibilitatea încheierii unui acord de prietenie și de colaborare cu Republica Populară Donețk, inclusiv colaborare în domeniul apărării.