Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul britanic al Apărării declară…

Ministrul britanic al Apărării declară că președintele rus „este un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur” – VIDEO

Putin este într-o cușcă pe care și-a construit-o singur, declară ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. Oficialul susține că Rusia este acum o „țară mai mică”, după invazia asupra Ucrainei, scrie Sky News.

„Președintele (Vladimir) Putin nu este forța care a fost cândva. Acum este un om într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”, a spus el.

„Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecințele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască și cu consecințele a ceea ce a făcut propriei sale armate, a menționat Ben Wallace.

Wallace a spus că forțele ruse par să se regrupeze și să-și schimbe atenția către sudul și estul Ucrainei.

„Am mai văzut-o înainte. Mereu se înrăutățește. Urmează atacuri asupra civililor, asupra mai multor zone civile”, a spus el.

Ministrul britanic al Apărării a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi „ajutor letal”, inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune.

În cea de-a 37-a zi de război, autoritățile ucrainene anunță că trupele ruse se retrag de lângă Kiev. Liderii UE și cei ai Chinei se vor întâlni pentru un prim summit. Președintele rus Vladimir Putin cere plata gazului în ruble.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina. 

LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina