Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Miniștrii de externe ai NATO…

Miniștrii de externe ai NATO vor organiza vineri o ședință pentru a discuta pe tema războiului din Ucraina

Miniștrii de externe ai statelor NATO se vor întâlni de urgență, vineri, 4 martie, pentru a discuta pe tema războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie CNN.

Într-un comunicat emis, marți, 1 martie, Alianța Nord-Atlantică a anunțat că întâlnirea va avea loc în format fizic la sediul NATO de la Bruxelles și va fi prezidată de secratarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, pe mai multe fronturi. În noaptea de luni spre marți, trupele ruse au bombardat mai multe regiuni ale Ucrainei și au efectuat mai multe operațiuni de desant aerian. În același timp, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”. Luni a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, fără rezultate vizibile.

Duminică, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina