Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul ucrainean de Externe anunță…

Ministerul ucrainean de Externe anunță că mai multe site-uri guvernamentale sunt ținta unui masiv atac informatic

Site-urile de internet ale ministerelor de Externe, Agriculturii și Educației din Ucraina au fost blocate, pe unele apărând mesaje de amenințare în rusă, poloneză și ucraineană, scrie Bloomberg.

Ununea Europeană (UE) condamnă atacul cibernetic care mai multe site-uri guvernamentale ucrainene şi mobilizează toate mijloacele pentru a ajuta Kievul, a anunţat, Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi Securitate Josep Borrell.

„Ucraineni! Toate datele voastre personale au fost publicate. Tot ce aveți pe computere va fi șters și nu va mai putea fi recuperat. Temeți-vă și așteptați-vă la ce este mai rău!” se arată într-unul dintre mesajele postate pe siteurile guvernamentale atacate, potrivit Bloomberg.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a scris pe Twitter că site-urile web au fost oprite în urma unui atac masiv și că autoritățile lucrează pentru a restabili serviciile.

Incidentul intervine a doua zi după întâlnirea de la Viena, din cadrul OSCE, ultima din această săptămână dintre SUA, aliații săi și Rusia, marcată, la fel ca și celelalte ca fiind un eșec. Oficialii SUA și NATO au avertizat că Rusia este tot mai aproape de un război cu Ucraina.