Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Membrii familiilor foștilor președinți ai…

Membrii familiilor foștilor președinți ai Armeniei au fost lipsiți de pașapoartele diplomatice

Foto: jam-news.net

Material de pe Jam News
Ministerul de Externe al Armeniei a anulat mai mult de 250 de pașapoarte diplomatice. În această listă au fost incluși membrii de familie ai celui de al doilea și al treilea președinți ai Armeniei, Robert Kocharyan și Serj Sargsyan. S-a constatat că în timpul aflării acestor doi președinți la putere pașapoarte diplomatice au primit nu doar soțiile și copiii lor, dar și nepoții.

În lista celor lipsiți de pașapoarte diplomatice se regăsesc și alte persoane cunoscute – foști miniștri, deputați, oligarhi și membrii familiilor lor. Cu toate acestea, nu toți cei incluși în lista celor 254 s-au grăbit să predea pașapoarte diplomatice, au anunțat cei de la Ministerul Afacerilor Externe: „În acest moment au fost returnate o sută de pașapoarte diplomatice.”

Multe persoane au rămas surprinse și dezamăgite de faptul că a fost lipsit de pașaportului diplomatic și îndrăgitul fotbalist de la clubul englez Arsenal, Henrikh Mkhitaryan. Situația a fost comentată deja de Marina Tashchyan, mama fotbalistului. Ea a declarat că fiul ei este profund dezamăgit de această decizie a MAE, cu toate acestea Henrikh nu are de gând să se adreseze cu o cerere de recuperare a documentului: „Este o chestiune de atitudine. Henrikh a returnat pașaportul la prima cerere, dar a fost foarte dezamăgit. Arsenalul este un club în care fotbaliștii nu au probleme cu procedurile birocratice, pur și simplu perfectarea documentelor durează mai mult. Acest pașaport îl ajuta să evite unele proceduri birocratice.”

Situația cu Mkhitaryan a provocat și nemulțumirea deputatului Samvel Farmanyan, care l-a ajutat pe fotbalistul armean să primească pașaportul diplomatic: „Pașaportul a fost un mic suport tehnic din partea țării noastre acelui cetățean, care promovează imaginea pozitivă a Armeniei și a poporului său mult mai eficient decât zece diplomați s-au funcționari, precum sunt și eu, și continuă să facă acest lucru.”

Foto: jam-news.net