Macron i-a promis lui Iohannis că o va susține pe Kovesi și îl va retrage pe Bohnert de la șefia Parchetului european

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie, o convorbire telefonică cu Emmanuel Macron, în cadrul căreia președintele francez a declarat că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

„Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, este menționat într-un comunicat de presă al Președinției române.

Totodată, Parlamentul European a anunțat că își menține susținerea pentru Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror general european.

Francezul Jean-François Bohnert și Laura Codruța Kovesi sunt cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, fiecare dintre ei având susținerea unei instituții europene (Parlament European și Consiliul Europei). 

Pentru că negocierile din primăvară nu au putut duce la un acord, cele două instituții au convenit să se reunească, din nou, în toamna acestui an.

Potrivit legislației europene referitoare la instituția Procurorului Public European, procurorul-șef este numit de comun acord de Parlamentul European și Consiliul European, pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *