Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liderul cecen recunoaşte primele pierderi…

Liderul cecen recunoaşte primele pierderi în rândul luptătorilor săi din Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi care sâmbătă a confirmat trimiterea de combatanţi în Ucraina, a recunoscut marţi că doi luptători ceceni au fost ucişi în invazia lansată de Rusia acum şase zile împotriva ţării vecine.

„Despre victime. Din nefericire, s-au înregistrat pierderi între cei născuţi în Republica Cecenia. Doi au murit, şase au fost răniţi”, a scris Kadîrov pe contul său de pe Telegram, şi a adăugat că orice ordin al Kremlinului „va fi dus la îndeplinire de băieţii noştri, oricare ar fi el”, scrie Agerpres.

„Trupele Gărzii Ruse din Republica Cecenia, înarmate cu echipament de ultimă generaţie, uniforme, pregătite fizic, sunt decise să îndeplinească ordine, indiferent cât de complexe”, a adăugat el.

Kadîrov a apreciat că este „necesar să se treacă la măsuri de mai mare anvergură pentru a distruge naziştii şi teroriştii (ucraineni), pentru a elibera oraşele”.

Liderul cecen s-a lansat într-un atac împotriva Occidentului şi asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, despre care a spus că „a pierdut contactul cu lumea, şi nu de ieri de azi, ci de multă vreme”. „Nu a guvernat, dar este guvernat” de Occident, susţine Kadîrov.

El a susținut că armata rusă nu atacă civili în Ucraina. Ramzan Kadîrov a impus în Cecenia un regim represiv, cu ajutorul aşa-numiţilor „kadîrovţi”, unităţi paramilitare care seamănă teroarea pentru a-şi urmări inamicii. Forţele aflate sub controlul lui Kadîrov sunt acuzate de numeroase atrocităţi în Cecenia.