Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalista care a protestat împotriva…

Jurnalista care a protestat împotriva războiului în emisie directă la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, a fost angajată de ziarul german Die Welt

Colaj ZdG

Marina Ovsianikova, jurnalista care a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război, a fost angajată de ziarul german Die Welt, scrie BBC.

Viața mea este împărțită în – înainte și după. La un moment dat, principiile morale erau mai importante decât bunăstarea, liniștea sufletească și viața ordonată. Războiul din Ucraina a fost punctul de neîntors, iar tăcerea nu mai era o opțiune”, se menționează în articolul scris de jurnalista Marina Ovsianikova și publicat de Die Welt.

Marina Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a protestat în cadrul emisiunii live transmisă de postul de televiziune rus Pervîi Kanal: „Fără război, opriți războiul, nu credeți acestei propagande, vă mint aici”.

Jurnalista a fost reținută pentru 14 ore și, în cele din urmă, a fost amendată 30.000 de ruble.

În ciuda riscului potențial de urmărire penală, editorul în vârstă de 43 de ani a decis să rămână în Rusia, unde va fi acum corespondent independent pentru Die Welt „reportaj din Ucraina și Rusia, printre altele”.

Într-o declarație, Ovsianikova a spus că și-a asumat noul rol, deoarece ziarul „reprezintă ceea ce este apărat atât de vehement de oamenii curajoși de pe teren în Ucraina în acest moment: pentru libertate”.

Jurnalista postului TV Pervîi Kanal din Rusia a fost reținută după ce a intrat în cadru unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

Secvența a fost difuzată în direct doar câteva secunde, ulterior fiind difuzate imaginile unui reportaj pregătit de postul tv rus.

Jurnalista care a protestat în emisie directă la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, față de războiul din Ucraina transmite cetăţenilor ruşi să îşi deschidă ochii în faţa propagandei