Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalista care a protestat în…

Jurnalista care a protestat în emisie directă la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, față de războiul din Ucraina transmite cetăţenilor ruşi să îşi deschidă ochii în faţa propagandei

Marina Ovsyannikova, jurnalista care a intrat în emisie în direct, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război, a declarat pentru Reuters că este extrem de îngrijorată în ceea ce priveşte siguranţa ei şi speră că protestul faţă de războiului din Ucraina nu a fost în zadar, iar cetăţenii ruşii îşi vor deschide ochii asupra propagandei, transmite Reuters.

Jurnalista care a protestat în cadrul emisiunii live transmisă de postul de televiziune rus Pervîi Kanal, a declarat miercuri, pentru Reuters, că nu are de gând să fugă din Rusia şi speră că nu va fi acuzată penal.

„Cred în ceea ce am făcut, dar acum înțeleg amploarea problemelor cu care va trebui să mă confrunt și, desigur, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranța mea”, a declarat Ovsyannikova pentru Reuters.

„Nu mă simt absolut ca un erou… Știi, chiar vreau să simt că acest sacrificiu nu a fost în zadar și că oamenii își vor deschide ochii”.

Reuters a înaintat o cerere scrisă Ministerului rus de Interne, solicitând comentarii suplimentare cu privire la cazul jurnalistei. Ovsyannikova a declarat pentru Reuters că dorește nu doar să protesteze împotriva războiului, ci și să trimită un mesaj direct rușilor: „Nu fiți astfel de zombi, nu ascultați propaganda asta, învățați cum să analizați informațiile, învățați cum să găsiți alte surse de informații – nu doar televiziunea de stat rusă”.

Jurnalista postului tv Pervîi Kanal din Rusia a fost reținută după ce a intrat în cadru unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”.

Secvența a fost difuzată în direct doar câteva secunde, ulterior fiind difuzate imaginile unui reportaj pregătit de postul tv rus.

De mai bine de 12 ore, avocații nu o găsesc pe jurnalista arestată că a intrat în emisie directă, la postul public TV din Rusia, Pervîi Kanal, cu un mesaj anti război – VIDEO