Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Federația Rusă acuză occidentul că…

Federația Rusă acuză occidentul că se folosește de cazul lui Navalny pentru a impune sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că se foloseşte de presupusa otrăvire a criticului Kremlinului Alexei Navalny ca pretext pentru a impune sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei, a relatat agenţia de presă Interfax, preluată luni de Reuters.

Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după ce Lavrov a anulat o vizită planificată la Berlin pentru discuţii marţi din cauza a ceea ce Ministerul de Externe rus a declarat că este o schimbare în programul omologului său german, scrie Agerpres.

Spitalizat la sfârşitul lunii august în Siberia, în comă, după ce i se făcuse rău în avion, Navalny, în vârstă de 44 de aninaval a fost transferat la Berlin, unde medicii au concluzionat că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare.

Berlinul şi partenerii săi occidentali cer explicaţii Moscovei, care respinge categoric aceste acuzaţii şi deocamdată a iniţiat doar verificări preliminare în acest caz, fără a declanşa o anchetă.

Totodată, ieri, 14 septembrie, Guvernul german a anunţat că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Alexei Navalny a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok .