Exit-Poll: Partidul lui Zelensky câștigă alegerile parlamentare anticipate din Ucraina

Partidul „Slujitorul poporului’ al noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelensky se află în fruntea alegerilor legislative anticipate care au avut loc, duminică, în Ucraina, obţinând 43,9% din voturi, un scor record, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, relatează AFP şi Reuters, citați de Agerpres.

„Platforma de Opoziţie” se clasează pe locul 2, partidul fostului preşedinte Petro Poroşenco, „Solidaritatea europeană”, pe locul 3, partidul fostului premier Iulia Timoşenko„ „Batkivşcina” (Patria), se află pe locul 4 şi partidul prooccidental „Golos” (Vocea), fondat în luna mai, de către superstarul rock ucrainean Sviatoslav Vakartciuk, care pledează, de asemenea, pentru o reînnoire politică, se află pe locul cinci, potrivit sondajului citat.

Ucrainenii au votat duminică în cadrul alegerilor legislative anticipate. Favorit este partidul noului preşedinte Volodimir Zelensky.

Formaţiunea recent creată şi denumită ‘„Slujitorul poporului” – după numele unui serial televizat în care Zelensky interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte – a fost creditată cu între 42% şi 52% din intenţiile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *