Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cutremur de 7,2 grade în…

Cutremur de 7,2 grade în Mexic: cel puțin două persoane decedate

Două persoane au decedat, iar un milion de case și afaceri au rămas fără energie electrică în urma unui cutremur care a avut loc vineri, 16 februarie, în Mexic, informează The Independent.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter a avut loc la ora locală 17:39, iar odată cu mișcarea clădirilor, oamenii au început să iasă în stradă.

Cel puțin doi oameni au murit după prăbușirea unui elicopter care încerca să aterizeze după ce a făcut un tur pentru estimarea daunelor provocate în zona afectată de cutremur. În elicopter se afla ministrul de interne mexican, Alfonso Navarrete, guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat. Potrivit informațiilor oficiale, cei doi au supraviețuit.

Aproximativ un milion de gospodării au suferit întreruperi temporare ale energiei electrice după cutremur, iar unele clădiri au fost avariate în localitățile din aproprierea epicentrului.

La începutul lunii septembrie 2017, aproximativ 100 de persoane au decedat în Oaxaca, după ce un cutremur de magnitudine 8,2 a lovit regiunea, distrugând mai multe case.

Sursă foto: bbc.com