Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coreea de Sud impune sancțiuni…

Coreea de Sud impune sancțiuni împotriva Belarusului

Belarus este sancționat pentru „sprijinirea eficientă a invaziei ruse a Ucrainei”, potrivit Ministerului de Externe sud-coreean.

Ministerul nu a precizat ce măsuri vor fi luate, dar a spus că acestea vor fi aplicate într-un mod similar cu măsurile luate anterior împotriva Rusiei.

Luna trecută, Coreea de Sud a declarat că va înăspri controalele exporturilor împotriva Rusiei prin interzicerea bunurilor strategice și că se va alătura eforturilor occidentale de a bloca unele bănci rusești în sistemul internațional de plăți SWIFT.

Invazia militară rusească asupra Ucrainei continuă pentru a unsprezecea zi consecutiv. În contextul crizei de securitate în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a venit la Chișinău pentru a discuta cu oficialii moldoveni despre gestionarea valului de refugiați ucraineni, dar și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat în dimineața zilei de 6 martie că „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere”. Iar Rusia, prin purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, cere UE și NATO să nu mai ajute Ucraina cu armament.

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării: „Continuăm să respingem inamicul. Ocupatorii ruși nu ne pot distruge”