Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coreea de Nord a lansat…

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică suspectă spre Japonia

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică suspectă, a anunțat pe Twitter oficiul prim-ministrului Japoniei. Guvernul nipon a făcut publice mai multe indicații pentru autoritățile de stat.

Acestea trebuie să culeagă și să analizeze cât mai multe date, pentru a oferi publicului informații rapide și adecvate. Trebuie să asigure siguranța aeronavelor, a navelor și a altor bunuri și să ia toate măsurile posibile de precauție, inclusiv pregătirea pentru situații neprevăzute.

Garda de Coastă a Japoniei a raportat că posibila rachetă balistică din Coreea de Nord pare să fi căzut deja, relatează CNN.

Marți, 4 octombrie, Coreea de Nord a tras o altă rachetă, fără avertisment, care a zburat deasupra și pe lângă Japonia, determinând Japonia să-și avertizeze cetățenii să se adăpostească.

Racheta trecut marți peste nordul Japoniei și se crede că a aterizat în Oceanul Pacific. Ultima dată când Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică asupra Japoniei a fost în 2017.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a avertizat că, dacă Coreea de Nord continuă „pe acest drum” al provocării, după lansarea rachetelor balistice marți, „nu va face decât să sporească condamnarea, să sporească izolarea și să mărească pașii care sunt luați ca răspuns la acțiunile lor”.