Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consilierul președintelui ucrainean, Alexei Arestovici,…

Consilierul președintelui ucrainean, Alexei Arestovici, și-a anunțat demisia din funcție

Alexei Arestovici și-a anunțat marți, 17 ianuarie, demisia din funcția de consilier al cabinetului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Am scris o scrisoare de demisie. Vreau să dau un exemplu de comportament civilizat: Greșeala de principiu înseamnă demisie”, a scris Arestovici pe pagina sa de Facebook, unde a publicat cererea de demisie.

Demisia consilierului ucrainean vine după ce a afirmat că racheta care a lovit sâmbătă, 14 ianuarie, un bloc locativ din Dnipro ar fi fost doborâtă de forțele ucrainene.

Mai târziu, Arestovici a calificat propriile declarații, potrivit cărora racheta care a căzut în Dnipro a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană, drept „o greșeală gravă”.

Un bloc din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă, 14 ianuarie, de o rachetă rusă. Potrivit informațiilor disponibile în dimineața zilei de marți, 17 decembrie, În total, 41 de persoane (inclusiv 4 copii) au fost ucise, 79 de persoane (inclusiv 16 copii) au fost rănite și 39 de persoane (inclusiv 6 copii) au fost salvate de sub dărâmăturile clădirii.

Racheta rusă care a lovit blocul de apartamente din Dnipro a fost „fără îndoială” o rachetă Kh-22, a declarat Comandamentul Forțelor Aeriene al forțelor armate ucrainene.

Un radar a detectat locul aproximativ de lansare, altitudinea și viteza de zbor. Nu există nicio îndoială că a fost o rachetă X-22 (Kh-22)„, a precizat acesta.

Forțele armate ale Ucrainei nu dispun de capacități de foc pentru a doborî acest tip de rachetă. De la începutul agresiunii militare a Rusiei, mai mult de 210 rachete de acest tip au fost lansate spre teritoriul Ucrainei. Niciuna dintre ele nu a fost doborâtă de sistemele noastre de apărare aeriană„, a adăugat Comandamentul.