Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ „Să ardeți în iad,…

FOTO „Să ardeți în iad, rușilor”. Un bloc din orașul Dnipro a fost lovit de o rachetă rusă. Două persoane ucise și cel puțin 27 rănite, printre care șase copii

Sursa foto: Valentyn Reznichenko/ Facebook

Un bloc din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă, 14 ianuarie, de o rachetă rusă. În urma atacului, două persoane au decedat, iar cel puțin 27 de persoane au fost rănite.

Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că printre persoanele rănite sunt 6 copii. El a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii care prezintă consecințele atacului rusesc.

„Atacul rușilor asupra orașului Dnipro a luat 2 vieți. 27 de persoane au fost rănite. Printre ei sunt șase copii. Toată lumea este la spital. Să ardeți în iad, ruși nenorociți. (…) Etajul 9 al blocului a fost distrus”, a precizat oficialul ucrainean.

Anterior, Kyrylo Timoșenko, șef adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei, a anunțat că 15 persoane au fost salvate, iar angajații Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei se află la fața locului.

Rusia a lansat sâmbătă, 14 ianuarie, un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forțând oamenii să se adăpostească, în timp ce sirenele au răsunat în toată țara, la doar câteva ore după loviturile aeriene de dimineață care au lovit infrastructuri critice în Kiev și în orașul Harkov din estul țării.

Autoritățile din Nikolaev, Lvov și Odesa au declarat că apărarea aeriană încearcă să doboare rachetele care se apropie. Explozii au fost auzite și în regiunea centrală Vinnița, potrivit autorităților ucrainene.

Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit în această după amiază, 14 ianuarie, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.