Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bulgaria prelungeşte până la 30…

Bulgaria prelungeşte până la 30 noiembrie starea de urgenţă epidemică

Guvernul bulgar a aprobat miercuri prelungirea până la 30 noiembrie a stării de urgenţă epidemică la nivel naţional pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunţat executivul de la Sofia într-un comunicat, potrivit BTA şi Xinhua, citate de Agerpres.

Starea de urgenţă epidemică a fost declarată iniţial la data de 4 mai pentru o perioadă de o lună, în locul stării de urgenţă instituite la 13 martie, şi prelungită apoi de mai multe ori. Ultima prelungire urma să expire la sfârşitul lui septembrie.

Prelungirea stării de urgenţă epidemică şi implementarea măsurilor antiepidemice au ca scop să reducă impactul COVID-19 asupra sănătăţii publice şi a sistemului sanitar, se spune în comunicat.

„Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea sănătăţii şi vieţii persoanelor cu risc crescut de a face forme severe de boală – vârstnici, persoane cu boli cronice şi oncologice şi cu imunitate compromisă, în timpul propagării simultane a gripei sezoniere şi COVID-19”, adaugă sursa citată.

Potrivit datelor oficiale comunicate miercuri şi citate de BTA, în ultimele 24 de ore au confirmate 109 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 3.049 de teste RT-PCR.

Bilanţul total al cazurilor de infectare a ajuns la 19.123 dintr-un total de 499.066 de teste.

Până în prezent au fost confirmate cu coronavirus 1.063 de cadre medicale.

De la precedenta raportare s-au mai înregistrat două decese, iar bilanţul acestora a ajuns la 767.

La ora actuală, numărul cazurilor active este de 4.608, în spital aflându-se 716 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 31 la terapie intensivă.

Sursa: Agerpres