Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bilanțul Rusiei după atacul asupra…

Bilanțul Rusiei după atacul asupra Ucrainei: „Au fost distruse 2203 obiective militare ucrainene”

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că, de la începutul invaziei asupra Ucrainei, până duminică, 6 martie, au fost distruse 2203 obiective militare ucrainene. Rușii susțin că, în această perioadă au distrus 69 de avioane la sol și alte 24 aflate în aer, 778 de tancuri și alte mașini de luptă.

În briefingul zilnic tradițional al Ministerului Apărării din Rusia se mai menționează armata rusă ar fi „luat sub control” un sector din orașul Mariupol: „Starîi Krîm”.

În seara zilei de sâmbătă, 5 martie, forțele armate ale Rusiei anunță că ar fi distrus 61 de obiective militare ucrainene. În total, rușii susțin că au distrus 2203 obiective militare ucrainene.

În anunțul Ministerului Apărării din Federația Rusă nu se menționează despre pierderile suferite de armata rusă, dar nici despre victimele civile care au avut de suferit în urma bombardamentelor. Un raport al ONU de vineri, 4 martie arăta că de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina au fost înregistrate 1006 victime civile: 331 de morți, inclusiv 19 copii; 675 de răniți, inclusiv 31 de copii, majoritatea din cauza bombardamentelor și a atacurilor aeriene lansate de forțele rusești.