Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Azerbaidjan au decis…

Autoritățile din Azerbaidjan au decis să ierte deținuții de peste 65 de ani

Pe 6 aprilie, președintele Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a semnat un ordin de grațiere a mai multor condamnați, printre care și mai multe persoane cunoscute, scrie MeydanTV.

Decizia a fost luată ținând cont de apelurile condamnaților care au peste 65 de ani și familiile lor către liderul azerbaidjan în legătură cu răspândirea pandemiei COVID-19.

Astfel, luând în considerare starea de sănătate a condamnaților și comportamentul acestora în timpul detenției, Ilham Aliyev a grațiat 176 de persoane.

Printre grațiați se numără foștii șefi ai Ministerului Securității Naționale Akif Churdarov și generalul Subahir Gurbanov. Churdarov a fost condamnat la 12 ani de închisoare, Gurbanov – la 14 ani. Printre cei graționați se află doi prizonieri politici. În special, unul dintre liderii Partidului Islamic Faramiz Abbasov, care a fost condamnat în 2011 la 11 ani. Un alt deținut politic iertat a fost și islamistul Eldar Bunyadov, condamnat la 12 ani și 3 luni de închisoare.

La momentul actual, în Azerbaidjan sunt înregistrate 641 de persoane infectate cu noul coronavirus, șapte decese și 44 de persoane vindecate.