Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Angajați ai Biroului Procurorului Tribunalului…

Angajați ai Biroului Procurorului Tribunalului de la Haga au plecat în Ucraina

Angajații Procurorului Tribunalului de la Haga, Karim Khan, au plecat în Ucraina pentru a începe o anchetă privind crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Oleksiy Goncharenko, deputatul popular al Ucrainei de la Solidaritatea Europeană, a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram .

„Angajații Procurorului Tribunalului de la Haga, Karim Khan, au plecat în Ucraina pentru a începe o anchetă privind crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei. Debilitarizarea a început!”, a adăugat el.

Curtea Internațională de Justiție, principalul organ judiciar al ONU, va organiza pe 7 și 8 martie audieri publice în cazul acuzațiile de genocid, în temeiul Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, aduse de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Potrivit Curții de la Haga, pe 7 și 8 martie urmează să fie audiate toate informațiile furnizate de Ucraina în acest sens.

Duminică, 26 februarie, președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, a anunțat că s-a adresat oficial Tribunalului International de la Haga cerând pedepsirea penala a Rusiei pentru atacul asupra Ucrainei. 

Zelensky a spus ca oamenii își apară țara de ocupanții ruși, în timp ce aceștia ucid copiii, distrug spitalele, grădinițele, centralele electrice și clădirile rezidențiale și au mințit de faptul că nu vor atinge oamenii din Ucraina.

Ne ucide copiii. Au mințit că nu ating populația civilă. Trupele ruse în mod conștient au ales  tactici de a distruge oamenii. Centrale electrice, spitale, grădinițe, clădiri rezidențiale, toate acestea sunt atacate în fiecare zi”, a declarat președintele ucrainean în ziua în care s-a adresat Înaltei Curți de la Haga.