Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost deschisă o linie…

A fost deschisă o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși angajați în ofensiva asupra Ucrainei

Imagine-simbol

A fost deschisă o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși care au murit sau au fost luați prizonieri în timpul ofensivei asupra Ucrainei. Anunțul a fost făcut de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov.

„De azi de la ora 19:00! Pentru toți cei care au pierdut un soldat rus undeva pe pământul ucrainean!”, a spus ministrul.

Reznikov a explicat că aceasta este o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși angajați în luptele din Ucraina.

Anterior, Iryna Vereshchuck, vice-prim-ministră a Ucrainei, a declarat că țara sa a cerut Crucii Roșii să ajute la repatrierea în Rusia a soldaților ruși morți în Ucraina. „Sunt mii de cadavre ale invadatorilor. Facem apel la Comitetul Internațional al Crucii Roșii să se implice în această misiune umanitară”, a declarat Vereshchuck.

26 februarie 2022. Ziua a treia de război în Ucraina a început cu lupte grele pe străzile Kievului. O clădire dintr-o zonă rezidențială din Kiev a fost lovită de un obuz rusesc. Militarii ucraineni și civilii opun rezistență ocupanților ruși. Președintele Ucrainei a declarat că acum este momentul decisiv pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au fost incluși pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.