Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al Kremlinului,…

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre dispariția lui Serghei Shoigu din spațiul public: „Ministrul are acum multe griji și nu are timp pentru activitatea mediatică”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat dispariția din spațiul public al ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu. Peskov a declarat pentru CNN că ministrul rus al Apărării are acum multe griji și nu are timp pentru activitatea mediatică, transmite Meduza.

„Ministrul Apărării are acum o mulțime de griji, după cum înțelegeți. Este în plină desfășurare operațiunea militară specială. Acum nu este momentul pentru activitatea mediatică. Acest lucru este clar”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Fiind întrebat cum comentează informațiile apărute în publicația rusă „Aghentstvo” despre problemele de sănătate ale ministrului rus al Apărării, Dmitri Peskov a declarat că oamenii nu ar trebuie să se informeze din „Aghentstvo”.

„Nu este nevoie să ascultați publicația „Aghentstvo”. Discutați cu Ministerul Apărării”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, a dispărut din spaţiul public la 11 martie curent. Acum două zile, jurnalişti de la publicaţiile ruse independente online Mediazona şi Aghentstvo au publicat o notă pe canalele de Telegram ale instituțiilor, afirmând că Shoigu nu a mai apărut în public de 13 zile.