Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Serviciul Fiscal de Stat anunță…

Serviciul Fiscal de Stat anunță că a aplicat amenzi în mărime de peste 836 de mii de lei persoanelor care fac comerț on-line

Foto: Getty Images

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că în perioada lunilor ianuarie – octombrie 2021, SFS a identificat în spațiul on-line 1 102 de anunțuri privind comercializarea diferitor produse și anunță că tot în această perioadă au fost aplicate amenzi în sumă de 836 400 de lei persoanelor care nu s-au conformat prevederilor legale.

În perioada ianuarie-octombrie 2021 Serviciul Fiscal de Stat susține că a identificat 1 102 de anunțuri plasate pe portalurile: www.999.mdwww.facebook.comwww.instagram.com precum și pe alte platforme on-line privind comercializarea diferitor game de produse și presupusa activitate ilicită de întreprinzător pentru a fi supuse verificării.

Astfel, în rezultatul acțiunilor de control au fost întocmite 509 procese-verbale cu privire la contravenție fiind constatată contravenția prevăzută la art. 263 alin. (1) Cod Contravențional, desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, cu aplicarea sancțiunilor în sumă totală de 836 400,00 lei.

Activitatea de comerț și/sau prestare servicii prin intermediul magazinelor on-line desfășurată de contribuabili, din punct de vedere fiscal este reglementată conform principiilor generale. Respectiv, contribuabilul, în desfășurarea activității de întreprinzător, se va ghida de drepturile și obligațiile stabilite de Codul fiscal și alte acte normative în vigoare.

Conform normelor stabilite, subiectul care desfășoară activitate de întreprinzător este obligat:

  • să înregistreze și să desfășoare activitățile într-o oarecare formă organizatorico-juridică stabilită de legislație;
  • să reflecte corect și deplin toate faptele economice în documentele primare și de evidență contabilă;
  • să aplice ECC la efectuarea decontărilor în numerar;
  • să declare și să achite în termen obligațiile fiscale.

Pentru mai multe informații cu privire la desfășurarea activității de întreprinzători poate fi consultat Ghidul contribuabilului începător-aspecte fiscale, care poate fi accesat aici.

Publicitate
Publicitate