Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Prețuri noi la energie electrică…

Prețuri noi la energie electrică pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord, aprobate de ANRE

Imagine simbol

Consumatorii din R. Moldova vor achita mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat vineri, 10 noiembrie, micșorarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord).

Astfel, consumatorii casnici din centrul și sudul țării urmează să achite 2,39 lei/kWh, cu 18 de bani mai puțin decât prețul actual – 2,57 lei/kWh.

Consumatorii din nordul țării vor achita 2,88 lei/kWh pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, cu 32 de bani mai puțin decât prețul în vigoare – 3,20 lei/kWh.

Prețurile aprobate sunt cu 2 bani mai mici decât cele solicitate de furnizori.

Hotărârea ANRE intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.

SA Energocom a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie, că a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană (MGRES), până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit unui comunicat emis de societatea pe acțiuni, costul energiei rămâne același ca și pe parcursul ultimelor luni, constituind 66 de dolari/MWh.