Gaburici merge în Emiratele Arabe Unite pentru a lansa Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție

O delegație a R. Moldova, condusă de ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, efectuează, în perioada 4-6 noiembrie 2018, o vizită de lucru în Dubai, Emiratele Arabe Unite, unde va participa la Conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei. În cadrul acesteia, Chiril Gaburici, va efectua o prezentare de țară privind evoluția și oportunitățile oferite de economia națională, dar și va lansa la nivel internațional Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție.

În cadrul vizitei în Emiratele Arabe Unite, Gaburici va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de nivel înalt, dar și cu reprezentanți ai Dubai International Financial Center, se spune într-un comunicat de presă al MEI.

La 11 iulie curent, Ministerul Economiei al R. Moldova a semnat un contract cu un consorțiu de companii care se vor ocupa de implementarea Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție. Este voba despre consorțiul de companii MIC Holding LLC, Henley & Partners Holdings Ltd, Henley & Partners Government Services Ltd și Henley & Partners International Ltd.

Cu ajutorul programului respectiv, autoritățile intenționează să atragă în R. Moldova investiții de 1,3 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Amintim că schimbările în Regulamentul cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiție auavut  loc după ce Parlamentul a făcut modificări în Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, criticate, inclusiv de liberalul Roman Boțan. La 24 mai, acesta și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, precizând că proiectul privind cetățenia prin investiție implică riscuri de corupție.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Dracii ăștea ai talpei iadului Plahotniuk o să-și facă iadul aici, umplându-l cu draci cu bani, veniți pentru cetățenie! Degrabă n-o să putem ieși în stradă din cauza lor! VAI DE CAPUL NOSTRU MOLDOVENESC!

 2. Nicolai

  Stastlitatea costa mult. Tinind cont ca nimic nu poate sustine statul RM iar perfuziile din Vest se cam taie se va reveni incet incet la menirea mafiota cu care a si fost creat RM de CSI. Probabil ca unirea cu Rusia, UCraina sau chiar RO va aduce din nou speranta populatiei ca intradevar exista un loc decent pentru ei decit tarimul lui “AliBaba si cei 40 de hoti” (moderni as completa). Habar am ce si cum si mai ales cine ar fi interesat in cetatenia RM alta decit sa faca ilegalitati tinind cont de statisticile ONU (mondiale) vis-a-vis coruptie, mafie economica si politica dar si apartenenta ca mentalitate la un stat ca Rusia si in nici un caz la Europa (limba rusa inca se vorbeste si se face mass-media in RM inclusiv retransmitere de posturi ruse deci este o republica rusa gen Tatarstan sau Ingusetia)

 3. Lider Moldovan

  Doamne ferește, tovarișci Nicolai de o eventuală nouă invazie rusească! Pentru tine asta-i glumă, dar pentru noi înseamnă “Stalingrad moldovenesc”!

  Cât despre Chiril Gaburici, el este ostaticul talpei iadului Plahotniuk, asemenea celuilalt ostatec, Iurie Leancă, deoarece ca și Iurie Leancă, fiind prim ministrul a scos sute de milioane din Tezaur și le-a dat escrocului “juif” Ilan Țor la Banca de Economii, ca acesta să-i fure.

  Chiril Gaburici trebuie să fie la dubală, alături de Iurie Leancă și nu să-i aducă Moldovei cetățeni arabi cu bani! Tare o să se mai bucure în UE, când o să vadă că la ei mișună arabii cu pașapoarte moldovenești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *