Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Firmele la care au…

DOC Firmele la care au ajuns peste 8 milioane de lei pentru organizarea Târgului de Crăciun

În acest an, Guvernul și Primăria Chișinău și-au asumat împreună sarcina de a organiza distracții în centrul capitalei în perioada sărbătorilor de iarnă. Guvernul a alocat 8,7 milioane de lei, iar Primăria și-a asumat cheltuieli de trei milioane de lei.

ZdG a stabilit anterior că, pe lângă banii din bugetul de stat, la Târgul de Crăciun și vizitatorii sunt nevoiți să lase la târg sute de lei.

Pentru desfășurarea celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun a fost contractată de Guvern tot ÎS OCI „Moldova-Concert”, la fel ca și anul trecut.

Ziarul de Gardă a solicitat, la fel ca în 2019, informații despre cum au fost cheltuiți cei 8,7 milioane de lei alocați de Guvern pentru Târgul de Crăciun.

Conform informațiilor primite într-un răspuns oficial semnat de Andrei Locoman, directorul general al „Moldova-Concert” cei mai mulți bani, 2,12 milioane de lei au mers către SRL „Eventica”, firmă care a prestat „servicii de oformare și decorare a evenimentului”.

1,88 milioane de lei a primit compania „Bial” SRL care a efectuat „lucrări de proiectare și decorare a parcului, căsuțelor precum și a scenei”

1,7 milioane de lei au plecat în conturile firmei „Concert Bis” SRL care a prestat „servicii de organizare a deschiderii evenimentului precum și de organizare a Zilei de Revelion”.

1,12 milioane de lei a primit compania „DI&Trade Energi” pentru „serviciu de oferire în arendă a generatoarelor pentru aprovizionare cu energie electrică”.

582 de mii de lei a primit compania „Electro Cenco”, care a efectuat „lucrări de montare și deservire a rețelelor de energie electrică”.

În acest an, paza evenimentului nu a mai fost asigurată de firma „Argus-S”, afiliată lui Vladimir Plahotniuc, ci de către Întreprinderea de Stat „Servicii Pază” a MAI. Pentru acest serviciu s-au achitat 353,1 mii de lei. Suma este de două ori mai mică decât anul trecut, când „Argus-S” a asigurat paza pentru suma de 704 mii de lei.

195,8 mii de lei au mers către firma „Anghelina” SRL care a oferit în arendă wc-uri mobile.

125 de mii de lei au mers către „Covrolin Service”, care a vândut și livrat mărfuri.

68,1 mii de lei a primit firma „Qubo Comunications” care a oferit „servicii de comunicare neexclusivă”.

Pentru organizarea „Târgului de Crăciun” din 2019, deși, inițial, au fost alocate 11 milioane de lei din buget, s-au cheltuit cu aproape două milioane de lei mai mult – 13,9 milioane de lei.

Citiți și: „Amintirile” de milioane ale sărbătorilor de iarnă