Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Cele 236 de milioane…

DOC Cele 236 de milioane de dolari, din partea FMI, vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Proiectul, aprobat de Guvern

Guvnerul a aprobat proiectul de lege privind utilizarea Drepturilor Speciale de Tragere (DST) alocate de Fondul Monetar Internațional, care prevede că mijloacele în formă de Drepturi Speciale de Tragere (DST) alocate de Fondul Monetar Internațional (FMI) R. Moldova în sumă de 165 333 492 DST, echivalentul a 236 milioane de dolari, să fie utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

„R. Moldova va utiliza resursele respective pentru finanțarea dificitului bugetar”, a declarat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Potrivit Nataliei Gavrilița, Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget.

În august, reprezentanții Executivului de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova va beneficia de 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional (FMI).

Decizia a fost discutată în cadrul unei ședințe a prim-ministrei Natalia Gavrilița cu Rodgers Chawani, Reprezentant Rezident al FMI în Republica Moldova. Conform Executivului, alocarea DST oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nici o condiționalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.