Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Consiliul Concurenței va investiga dacă…

Consiliul Concurenței va investiga dacă creșterea prețului la carburanți a fost o înțelegere de cartel

Foto: washcycle.com

În contextul în care mai multe benzinării din țară au afișat prețuri mai mari pentru carburanți, Consiliul Concurenței informează că a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel între benzinării.

Consiliul Concurenței s-a autosesizat în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere. Ne preocupă faptul că aceste creșteri au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Totodată, Consiliul Concurenței menționează că pentru a elucida acest caz, va conlucra cu alte instituții și este deschisă pentru a recepționa orice informații care ar elucida circumstanțele cazului.

Potrivit noilor prețuri afișate de unele benzinării, motorina și benzina s-au scumpit în medie cu un leu şi respectiv 75 de bani per litru. În acest sens Asociația ГБM „Orașul Fără Maxi-Taxi” anunță un protest împotriva scumpirii carburanților.

Protestul „Sunt împotriva majorării prețului la combustibil!” se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, mâine, 17 mai, la ora 18:00.

Foto: washcycle.com