Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Banca Europeană a devenit proprietara…

Banca Europeană a devenit proprietara operatorului Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti

Foto: azernews.az

BERD a achiziționat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics. Astfel, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit singura proprietară al Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, se arată într-un comunicat al BERD.

Reprezentanții BERD susțin că își propun să promoveze o continuare a funcționării și dezvoltării cu succes a Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti. Totodată, își propune să atragă investitori internaționali pentru a sprijini și dezvolta portul în continuare.

Din 1995, BERD susține funcționarea Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, iar în 2013 a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic principal, în urma refinanțării creditelor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse.

BERD este deținută de 69 de țări și două instituţii interguvernamentale – Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii.

Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din R.Moldova.

Portul Internațional Liber Giurgiulești este singurul port maritim-fluvial al R. Moldova situat pe Dunăre. În medie, portul facilitează comerțul internațional al companiilor moldovenești cu peste 50 de țări în fiecare an.