Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Agenția Proprietății Publice declară că…

Agenția Proprietății Publice declară că nu a primit vreo notificare oficială despre schimbarea acționariatului companiei „Avia Invest”

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță, prin intermediul unui comunicat, că nu a primit vreo notificare oficială despre schimbarea acționariatului companiei „Avia Invest”, dar și că „Aeroportul Internațional Chișinău este în siguranță”, „bunurile statului fiind protejate”.

„Prin intermediul APP, Guvernele anterioare au formalizat relațiile contractuale ale statului cu S.R.L. „Avia Invest”, având obligația de bună gestiune a contractului de concesiune. Acest contract nu este afectat eventual de comportamentul unor companii terțe, înregistrate în diferite jurisdicții, inclusiv offshore, care dețin părți din S.R.L. „Avia Invest”. Acuzațiile din spațiul public privind „pierderea controlului” asupra aeroportului sunt lipsite de fundament”, precizează APP, adăugând că dacă va fi constatată neîndeplinirea prevederilor din contract, există posibilitatea de a-l rezilia.

Totodată, instituția notează că, în curând, Curtea de Conturi va prezenta un raport privind executarea contractului, iar Agenția pentru Supraveghere Tehnică urmează să publice un raport despre evaluarea costurilor lucrărilor realizate de concesionar și corectitudinea investițiilor realizate de către S.R.L. „Avia Invest”.

„Urmează sa fie luată o decizie privind viitorul concesiunii pe baza acestor decizii”, informează APP.

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat luni, 23 decembrie, că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”. Totodată, aceștia mai spun că omul de afaceri din Rusia, Andrei Goncearenko, este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.