Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   ZdG în 2022: Cei mai…

ZdG în 2022: Cei mai mulți abonați și cel mai mare tiraj din istorie

13955 de abonați are ZdG în luna ianuarie 2022 și un tiraj săptămânal de 14595 de exemplare. Este cel mai mare număr de abonați și cel mai mare tiraj pe care-l înregistrăm în toată istoria noastră de 17 ani. Iar pentru aceste cifre, vă mulțumim. 

Finalul campaniei de abonare pentru anul 2022 ne-a adus una dintre cele mai frumoase vești. Avem cu 26% mai mulți abonați decât media lunară pentru anul 2021 și respectiv, un tiraj mai mare decât anul trecut, când, la fel, am bătut recordul anilor precedenți. În ultimii doi ani, numărul de abonați la ZdG practic s-a dublat. Deși nu avem cifrele finale ale altor publicații, putem spune, cu certitudine, că suntem, în continuare, cel mai citit și abonat ziar de limbă română din R. Moldova. 

Cei mai mulți abonați ai ZdG pentru anul 2022 sunt în raionul Rezina – 1986. Topul este completat de raionul Cahul, unde avem 1383 de abonați, iar pe locul trei, cu același număr de abonați vin municipiul Bălți și raioanele Fălești și Glodeni, toate trei cu câte 1306 de abonați. 

Topul raioanelor cu cei mai mulți abonați la ZdG

Rezina – 1986 abonați

Cahul – 1383 abonați

Bălți, Fălești și Glodeni – 1306 abonați

Călărași – 716 abonați

Hîncești, Nisporeni – 646 abonați

Cea mai mare creștere a numărului de abonați se atestă la Oficiile Poștale din Cimişlia și Basarabeasca, unde am înregistrat o creștere de 89%. Totodată, și la Nisporeni, și la Hîncești a crescut substanțial numărul de abonați față de anul trecut – cu 43%, respectiv cu 39%.

În 2022 înregistrăm trei localități în care avem peste 200 de abonați: Slobozia Mare, raionul Cahul, unde avem 290 de abonați, Peciște, raionul Rezina, unde avem 208 abonați  și Colibași, raionul Cahul, unde avem înregistrați 207 abonați.

Top 10 localități rurale cu cei mai mulți abonați la ZdG 

Slobozia Mare, raionul Cahul – 290 abonați

Peciște, raionul Rezina – 208 abonați

Colibași, raionul Cahul – 207 abonați

Glinjeni, raionul Fălești – 154 abonați

Lalova, raionul Rezina – 143 abonați

Chipeșca, raionul Șoldănești – 135 abonați

Dereneu, raionul Călărași – 127 abonați

Tănătari, raionul Căușeni – 122 abonați

Fetești, raionul Edineț – 120 abonați

Cuizăuca, raionul Rezina – 119 abonați

Cu această ocazie, le mulțumim pentru fidelitate celor care au rămas alături de noi în acest an, dar și noilor abonați, care au ales să aboneze ZdG pentru prima dată. Mulțumim tuturor care au contribuit la succesul campaniei de abonare, în special poștașilor. Anunțăm pe această cale că așteptăm scrisorile poștașilor sau ale oficiilor poștale cu numărul de abonamente pe adresa redacției până la 20 ianuarie 2022. Totalurile concursului inițiat anterior vor fi anunțate în ediția din 27 ianuarie 2022. 

Pentru cei care citesc ZdG, dar nu sunt încă abonați, precizăm că procesul de abonare pentru anul 2022, pentru lunile februarie – decembrie, continuă. Vă puteți abona la ZdG atât online, pe site-ul www.abonare.md fie la orice oficiu poștal din localitatea dvs. 

Pagini și rubrici noi în ZdG

Pentru toți cititorii ediției print a ZdG, venim, începând cu prima ediție, care a apărut pe 13 ianuarie 2022, cu mai multe pagini noi, care ne vor ajuta să fim mai aproape de nevoile voastre. Săptămânal și tradițional, în fiecare joi, în ediția tipărită a ZdG o să găsiți o pagină dedicată cititorilor. Vom publica acolo scrisorile voastre, articole despre problemele pe care le sesizați periodic la redacție, opiniile voastre despre cele mai importante și actuale subiecte din țară sau străinătate. Totodată, vom publica răspunsurile autorităților la întrebările pe care le aveți către ele. 

Lansăm o rubrică dedicată satelor din R. Moldova. Vom scrie în această pagină istorii despre oamenii din satele Moldovei, despre succesele și insuccesele lor, despre problemele lor din viața de zi cu zi, despre sate care progresează și se dezvoltă, dar și despre sate care dispar. 

Lunar, vom avea o pagina „Util” în care vom publica informații utile pentru cititori despre procesele din viața de zi cu zi. În această ediție scriem despre noutățile din noua lege a pensiilor și procedura prin care puteți beneficia de pensie anticipată pentru carieră lungă sau de recalcularea pensiei. 

Am lansat și pagina, „În lume”, în care vom publica articole din presa internațională despre subiecte de actualitate, dar și analize ale celor mai importante fenomene de pe arena externă.

În ZdG-ul de anul acesta am relansat pagina Sănătate. Vom scrie aici, cu ajutorul specialiștilor din domeniu, despre diverse maladii: despre simptome, cauze, tratamente și soluții. Pe ultima pagină, lansăm o rubrică dedicată gastronomiei, în care vom publica, săptămânal, rețete de bucate gustoase și sănătoase, dar și recenzii de cărți și spectacole văzute prin ochii jurnaliștilor redacției. 

P.S. Prima ediție a ZdG din acest an are cu ea și o surpriză pentru toți cei 13955 de abonați. În interiorul ziarului găsiți un calendar pentru anul 2022 cu însemnele ZdG. Dacă nu îl găsiți, vă rugăm să întrebați la oficiile poștale din localitatea dvs sau să anunțați ZdG. 

Vă mulțumim că sunteți cu noi. 

Campania de abonare la ZdG pentru anul 2022 continuă. La oficiile poștale din localitatea dvs sau online, pe www.abonare.md, vă puteți abona la ZdG pentru lunile februarie – decembrie 2022.