Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Concert de jazz și proiecție…

Concert de jazz și proiecție foto: „Pe urmele Frontului din Balcani”

Astăzi, 14 septembrie, începând cu ora 20:00, la cinematograful Odeon se va desfășura un concert de jazz și proiecție foto „Pe urmele Frontului din Balcani”. Foto-concertul abordează Primul Război Mondial prin prisma a 400 de imagini din arhivele frontului din Franța și Balcani. Fotografiile de epocă se succed pe ecran într-o narațiune, apropiată de cinema, acompaniate de muzică incisivă și sensibilă a trupei OZMA.

unnamed (1)„Acest spectacol oferă o ocazie unică, într-un cadru artistic, de a trăi acest epizod tragic al istoriei europene și de a redescoperi un război care a modelat continentul european. Este un spectacol multimedia care povestește despre Primul Război Mondial într-un limbaj incontestabil actual și scufundă spectatorul în mijlocul acestei perioade, care a stat la baza secolului XX. El asociază o serie de 11 secvențe muzicale, alternând compoziția și improvizarea, și 11 fotografii reprezentând o anumită temă legată de anii 1914-1918, dintre care două serii noi care reprezintă frontul din Balcani, cuprins între Grecia, Macedonia, Serbia, România și Moldova. Expresive, educative și emoționante, imaginile selectate permit prin prisma tablourilor variate să reflectezi asupra realității acestor bărbați și femei și să trăiești o experiență emoțională inedită”, susțin organizatorii evenimentului.

OZMA este o trupă franceză de jazz, formată din tineri muzicieni, de muzică eclectică și creativă. Jazz-ul trupei OZMA rimează cu energia și deschiderea, moștenite de la libertatea stilului swing și eficacitatea rock-ului. Secvențe devastatoare, contrapuncte și explozii sonore.

Intrare gratuită

Publicitate
Publicitate