Principală  —  Ştiri   —   Rusia avertizează țările vecine, inclusiv…

Rusia avertizează țările vecine, inclusiv România: Dacă pun la dispoziția Ucrainei aerodromurile, pot fi considerate că au intrat în conflict

Rusia a avertizat, duminică, ţările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale Kievului care vor fi apoi folosite împotriva ruşilor, acuzând România că a autorizat acest lucru, relatează digi24.ro.

„Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței. Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat Igor Konașenkov.

Declarațiile de la Moscova vin în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă congresmenilor americani ajutorul pentru a convinge SUA să accepte ca unele țări din Europa de Est să pună la dispoziția Ucrainei avioane de fabricație rusească pe care le au în dotare, piloții ucraineni fiind familiarizați cu pilotarea acestor aparate.