Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Procuratura din Ucraina inițiază un…

Procuratura din Ucraina inițiază un proces de căutare internațională a prezentatoarei Tina Kandelaki

Procuratura ucraineană, inițiază procesul de înscriere a jurnalistei și prezentatoarei Tina Kandelaki, pe lista de urmărire internațională. Prin urmare, atunci când va încerca să treacă granița altor state (în acest caz Rusia), ea va fi reținută de autoritățile competente în scopul extrădării în Ucraina. Declarația a fost făcută de însăși procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Prezentatoarea mai multor emisiuni rusești, de origine georgiană, Tina Kandelaki, este acuzată pentru răspândirea, în mod deliberat, a informațiilor false și propagandei de la Kremlin, prin diverse canale media personale.

„Procurorii, după ce au analizat conținutul canalului de Telegram care vă aparține, au rămas extrem de uimiți. Sunteți una dintre principalele „distribuitoare” a ideilor și lozincilor mașinii de război din Kremlin. Oare asta ar putea fi adevăr?”, declară procurorul general.

Acum, statutul procedural al lui Kandelaki în Ucraina – persoană suspectă de comiterea unei infracțiuni.

„În zilele apropiate, procurorii ucraineni vor iniția un proces de declarare a dvs., Tinatin Ghivievna, în căutare internațională. Potrivit tradiției deja consacrate, tot ce vă pot ruga este să faceți rost de avocați buni și să nu vă adresați după ajutor celor care vă roagă să diseminați informații false și dăunătoare”, continuă în postarea sa oficială, Irina Venediktovna.

Anterior, tribunalul ucrainean a decis arestarea interpretului rus Oleg Gazmanov și a regizorului Nikita Mikhalkov.
Mai jos, vedeți postările ce conțin informații false și propagandistice ale prezentatoarei Tina Kandelaki.