Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pro Moldova, după decizia Curții…

Pro Moldova, după decizia Curții Constituționale: „Trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern”

Pro Moldova susține că după decizia Curții Constituționale, prin care alegerile prezidențiale nu pot avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare, iar dizolvarea Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui este interzisă în orice circumstanță, opoziția trebuie să înceteze „exercițiile de ingeniozitate juridică și să instaleze un Guvern capabil să relanseze economia.

Concurența orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum și a injustiției din țară. Curtea Constituțională a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în Moldova, a spus Andrian Candu.

Totodată, formațiunea a cerut repetat Guvernului să-și retragă proiectele prin care și-a angajat răspunderea.

După pronunțarea deciziei Curții Constituționale, PAS a menționat că „Nu cred că R. Moldova are vreo șansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul și asemănărea lui Plahotniuc”, iar Platforma DA a specificat că „Ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale concomitente este greșită și una strict politică”

Potrivit deciziei de marți, 7 iulie, a magistraților Înaltei Curți, dizolvarea Parlmentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui R. Moldova este interzisă în orice circumstanță.

Chiar dacă șeful statului își depune demisia în ultimele 6 luni de mandat și sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, oricum acest lucru este interzis.