Principală  —  IMPORTANTE   —   Slusari, despre decizia CC: „Ținta…

Slusari, despre decizia CC: „Ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale concomitente este greșită și una strict politică”

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a declarat că decizia Curții Constituționale, prin care alegerile prezidențiale nu pot avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare, iar dizolvarea Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui este interzisă în orice circumstanță, a fost previzibilă pentru formațiunea din care face parte.

În opinia deputatului Platformei DA, desfășurarea concomitentă a scrutinului prezidențial și cel al alegerilor parlamentare anticipiate este o inițiativă „greșită și una strict politică.

„Pentru noi a fost din start clar că ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale concomitente este greșită și una strict politică. 

Noi am înțeles că, spre regret, acest Parlament – emanația sistemului mixt Plahotniuc-Dodon – rămâne până în primăvara 2021. Dar este foarte important cum va trăi Moldova în această perioadă și cine va gestiona țara. Cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate, a punctat parlamentarul. 

Vicepreședintele Parlamentului a abordat și demiterea actualului cabinet de miniștri, menționând că „dacă mai mulți deputați din Parlament ar fi acționat în unison cu noi și fără a face uz de o agendă ascunsă, guvernul Chicu demult ar fi rămas în istorie.

Potrivit deciziei de marți, 7 iulie, a magistraților Înaltei Curți, dizolvarea Parlmentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui R. Moldova este interzisă în orice circumstanță.

Chiar dacă șeful statului își depune demisia în ultimele 6 luni de mandat și sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, oricum acest lucru este interzis.