Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un fost democrat câștigă al…

Un fost democrat câștigă al patrulea mandat de primar la Edineț în calitate de candidat independent

Actualul primar al municpiului Edineț, Constantin Cojocari, a câștigat cel de-al patrulea mandat succesiv în funcția de primar al localității. Acesta a obținut un rezultat de 60,71% și l-a învins pe socialistul Vitalie Cuței cu un avantaj de 1 174 de voturi.

Potrivit anticoruptie.md, Constantin Cojocari, în vârstă de 52 de ani, este primar al orașului Edineț deja al treilea mandat consecutiv. Este pedagog de profesie, și, pe lângă activitatea de la primărie, predă limba română la un liceu din localitate.

Și-a început cariera politică în 2007, când a fost ales primar al orașului Edineț. În același timp, a acces, pe listele Partidului Democrat, în Consiliul Raional Edineț, însă a renunțat la mandat, în favoarea funcției de edil. La alegerile locale generale din 2011, Cojocari și-a păstrat mandatul de primar, fiind sprijinit tot de PDM. Tot în 2011 el a fost ales atât în Consiliul orășenesc, cât și în cel raional, dar a renunțat la calitatea de consilier ca și patru ani mai devreme. La scrutinul din 2015, Constantin Cojocari a câștigat cel de-al treilea mandat de primar al orașului Edineț, pe listele Partidului Democrat, la o diferență de 13 voturi față de contracandidatul său, reprezentantul Partidului Nostru.

În ultima declarație de avere completată de Cojocari, cea pentru 2018, candidatul a indicat venituri în mărime totală de 221 de mii de lei. Depozitul bancar raportat a crescut până la 410 mii de lei. Alte informații despre bunurile sale, Constantin Cojocari nu a trecut pe hârtie.

Citiți și: