Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat socialist spune că…

Un deputat socialist spune că imaginile cu Dodon sunt fake: „Cine crede, în mod serios, că Plahotniuc lucrează cu sacoșa?”

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, susține că imaginile video apărute recent în spațiul public de la o întâlnire dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, în care cel din urmă îi înmână președintelui o sacoșă, sunt fake și că fac parte dintr-o campanie de denigrare a șefului statului.

Totodată, deputatul susține că apariția în public a acestor imagini a avut loc pentru a acoperi declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la informațiile despre investigarea dosarului furtului miliardului.

„Dacă pretindem că suntem oameni maturi și înțelegem în politică, dacă de analizat, hai să fim serioși. Se aruncă acest video cu scopul de a acoperi mesajul procurorului general. Eu nu cred în aceste videouri până nu văd expertiza, ca să corespundă audio cu video. Eu nu cred. Eu știu că și oponenții domnului Dodon au capacitate de analiză. De ce să nu solicităm expertiză? Eu nu cred și cine crede, în mod serios, că Plahotniuc, care a controlat totul, lucrează cu sacoșa? Cine, în mod serios, crede în asta? Și domnul Dodon, care este președinte, cu o anumită influență, va sta la masă cu Plahotniuc cu sacoșă? Pentru mine este un fake. Cine lucrează cu sacoșa?”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Deputatul a mai precizată că cei care cred în aceste imagini nu sunt „adecvați”.

Noile imagini video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc au fost făcute publice de către deputatul Iurie Reniță. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.