Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat la alegerile din…

Un candidat la alegerile din Chișinău a fost reținut de CNA și PA

Foto: ipn.md

Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) la alegerile din Chișinău, Mihail Bagas, a fost reținut de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA). Acesta este acuzat de finanțarea ilegală a partidelor și corupție în proporții deosebit de mari.

După ce a fost reținut în cursul zilei de 21 septembrie, PA a a declarat că Mihail Bagas este suspectat într-un dosar de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali, săvârșită în proporții mari. De asemenea, acesta ar fi acuzat de complicitatea și instigare la spălarea de bani, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari.

Pe 19 septembrie, candidatul Ligii Orașelor și Comunelor pentru Primăria Chișinău, Mihail Bagas, a mers la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău unde a depus dosarul pentru înregistrare la scrutinul din 5 noiembrie, notează Agora.

Tot astăzi, în timpul zilei de joi, 21 septembrie, au avut loc percheziții la domiciliul liderei partidului Renaștere și a altor „activiști” ai formațiunii politice.