Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Lilian Carp este…

ULTIMA ORĂ Lilian Carp este candidatul PAS la funcția de primar al capitalei

Captură de ecran/Privesc.eu

Deputatul Lilian Carp este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al capitalei. Anunțul în acest sens a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate de PAS luni, 12 iunie.

„În următoarele zile, săptămâni voi începe dezbaterile publice cu mai mulți reprezentanți din societatea civilă pe viitorul program electoral al municipiului Chișinău. (…) Chișinăul are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa”, a declarat Lilian Carp.

Lilian Carp este deputat pe listele PAS și președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică. Este profesor de meserie. Carp a fost anterior vicepreședinte al Partidului Liberal (PL), pe listele căruia a ajuns deputat, în 2014. Trei ani mai târziu, s-a retras din majoritatea parlamentară, după asocierea PL cu Partidul Democrat din Moldova (PDM) la guvernare, iar în scurt timp s-a alăturat echipei PAS. Carp a fost anterior şef al Cabinetului primarului general de Chişinău și consilier al fostului edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2022, familia Carp deține din 2012 un apartament de 90.3 de metri pătrați, un Volkswagen Passat, anul de fabricație 2006, dobândit în 2021, și patru conturi bancare, trei în lei și unul în lei românești.

Următoarele alegeri locale ar urma să aibă loc pe 29 octombrie sau pe 5 noiembrie 2023.


În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.