Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii își reiterează poziția față…

Socialiștii își reiterează poziția față de inițiativa legislativă prin care se cere demiterea din funcție a șefilor BNM, ANRE, ANI, CNPF și al CA

Deputații socialiști își reiterează poziția față de inițiativa legislativă ce prevede demiterea din funcții a șefilor celor mai importante instituții de stat. Potrivit deputatul Vasile Bolea, mâine în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri şi imunităţi va fi examinat proiectul Privind lustrația și curățarea statului de influența oligarhică” înregistrat în decembrie 2020.

„În ultima perioadă se atestă nemulțumiri față de conducătorii mai multor organe de conducere. Vedem că se ocupă mai cu nimic. Aceste derapaje și nedorința de a întreprinde anumite măsuri duc la faptul că în această perioadă au fost majorate prețurile la carburanți. Reitărem poziția noastră față de acest proiect pe care l-am propus în decembrie. Proiectul va fi discutat mâine în cadrul ședintei Comisiei juridice, numiri şi imunităţi”, a declarat Vasile Bolea.

„Propunem colegilor din Parlament să dezbatem pe larg această inițiativă. Chemăm pe acei oameni buni și lucizi să voteze pentru acest proiect. În acest sens vom începe de la zero lucrul în aceste instituții”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea.

Socialiștii motivează inițiativa că ar fi vorba de persoanele care au fost numite în funcții în perioada lui Vladimir Plahotniuc. 

Potrivit socialiștilor, instituțiile, ale căror șefi ar urma să fie eliberați din funcție sunt de la Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldoveni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.