Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato Usatîi și-a anunțat demisia.…

Renato Usatîi și-a anunțat demisia. Alegerile anticipate în mun. Bălți ar avea loc pe 20 mai

facebook.com/renato-usatii

Renato Usatîi, primarul mun. Bălți, aflat la Moscova, și-a anunțat demisia din funcție de edil. Declarația a fost făcută în timpul unei intervenții video în cadrul emisiunii Politica de la TV8, din 12 februarie. Usatîi a declarat că decizia de a demisiona anume acum, oferă posibilitatea ca următoarele alegeri în Bălți să aibă loc pe 20 mai, curent, odată cu alegerile anticipate locale din toată țara. Până la alegeri anticipate, interimatul va fi asigurat de Nicolae Grigorișin, ajuns consilier municipal în 2015 pe listele Partidului Nostru.

Usatîi afirmă că dacă ar fi așteptat până la referendum, drept rezultat, următoarele alegeri ar fi avut loc doar în 2019. „Aș fi făcut astfel același lucru pe care îl face Plahotniuc cu Chișinăul și chișinăuienii”, a declarat acesta.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a mai spus că activitatea primăriei a fost intenționat blocată. „Din cauza că nu mă aflu în țară, după Anul Nou, oamenii masiv au încetat să mai iasă la lucru, fiind încurajați cu bani și alte metode să-și ia concedii, să nu se prezinte la locul de muncă”, afirmă Usatîi.

Prin decizia sa, Usatîi ține să demonstreze că „nu ține neapărat să se agațe de putere” și le oferă bălțenilor posibilitatea să iasă la vot pe 20 mai, când vor avea loc alegeri anticipate.

Consilierii din cadrul Consiliului Municipal Bălți au decis pe 19 ianuarie 2018, organizarea referendumul de demitere a primarului orașului Bălți. Plebiscitul urma să fie organizat pe data de 4 martie,curent.

Însuși Renato Usatîi s-a adresat la sfîrșitul lunii decembrie 2017, Consiliului Municipal Bălți, să inițieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcție. Renato Usatîi, aflat la Moscova de mai bine de un an, este cercetat penal în R. Moldova pentru organizarea tentativei de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Usatîi respinge acuzațiile, iar autoritățile ruse refuză extrădarea sa în R. Moldova.

Liderul Partidului Nostru din R. Moldova a câștigat alegerile locale din Bălți, cu peste 70% din voturi și a devenit primar al orașului în 2015.

Foto: facebook.com/renato-usatii