Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip despre moțiunea de…

Pavel Filip despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Potrivit lui Pavel Filip, Partidul Democrat din Moldova (PDM) se va convoca în cadrul fracțiunii, unde urmează să decidă dacă vor susține sau nu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

„Ne vom întruni în componența fracțiunii Partidului Democrat și nu numai. Probabil va fi nevoie și de o discuție în cadrul organelor statutare ale PDM pentru a lua o decizie ce vom face: vom vota sau nu”, a declatat Pavel Filip pentru presă.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu socialiștii referitor la moțiunea de cenzură, democratul a spus că PDM nu poartă niciun fel de discuții nici cu PSRM, nici cu ACUM.

Deputații din PSRM au depus astăzi, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu.

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

După decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.