Partidul Șor, despre decizia CEC: „Ne rezervăm dreptul de a ataca în instanța de judecată această decizie dubioasă”
Partidul „Șor” a publicat o reacție oficială în care menționează că își rezervă dreptul de a ataca în instanța de judecată decizia luată de Comisia Electorală Centrală prin care partidul este obligat să verse în bugetul de stat peste 2 milioane de lei, mijloace financiare pe care Partidul „Șor” le-a primit drept donații în campania electorală.
„Partidul „Șor” a devenit din nou subiectul unei atitudini părtinitoare a Comisiei Electorale Centrale. Decizia nedreaptă și nejustificată a CEC de a pedepsi partidul pentru presupusele încălcări în timpul campaniei electorale este o încercare de a dăuna reputației Partidului „Șor”, care a obținut succes în alegerile parlamentare. Partidul „Șor” consideră că aceste presiuni sunt inacceptabile și consideră această decizie nu doar ca un atac împotriva partidului, ci și o insultă a celor 120 de mii de alegători care au votat pentru partid la alegerile parlamentare. Ne rezervăm dreptul de a ataca în instanța de judecată această decizie dubioasă a CEC”, se menționează în mesajul Partidului „Șor”.
La mai mult de o lună distanță de la alegerile parlamentare, Comisia Electorală Centrală a constatat că Partidul „Șor” a fost finanțat în campania electorală pentru alegerile parlamentare contrar prevederilor Codului electoral. În cadrul ședinței CEC, Alina Rusu a declarat că Partidul „Șor” a obținut în campania electorală donații în mărime de 2 090 000 de lei de la agenți economici care au beneficiat în anul precedent alegerilor, de bani din fonduri publice, lucru care contravine Codului electoral. Astfel, CEC a stabilit că Partidul „Șor” a încălcat prevederile Codului electoral, motiv pentru care este somat ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 2 090 000 de lei.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.