Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Renaștere, obligat de CEC…

Partidul Renaștere, obligat de CEC să elimine materialele publicitare distribuite în spațiul public, care au inclusiv declarații împotriva PAS

Sursa: Partidul politic „Renaștere"/Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat, în cadrul ședinței de miercuri, 16 august, unele sesizări depuse de subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției privind pretinse acțiuni ilicite ale Partidului Politic „Renaștere” referitoare la amplasarea corturilor și distribuirea unor materiale informative.

Astfel, CEC a constatat că pliantele distribuite de partidul Renaștere „nu conțin elementele de identificare indicate în legea cu privire la publicitate”, și a obligat formațiunea politică să elimine materialele publicitare, care conțin inclusiv sintagma „Partidul Renaștere împotriva PAS, dar tu?”, din spațiul public în termen de 3 zile de la data adoptării hotărârii CEC.

Potrivit sesizărilor, partidul Renaștere, pe parcursul lunii iulie 2023, a amplasat în mai multe localități din R. Moldova corturi, unde au fost distribuite și pliante informative. De asemenea, în sesizări se arată că, în corturile cu inscripții „Moldova fără PAS”, reprezentanți ai partidul Renaștere colectau semnături pentru a declara neconstituțional și nepopular Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Hotărârea CEC va fi remisă inspectoratelor de poliție pentru a fi examinată „oportunitatea inițierii procesului contravențional”, precum și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în vederea examinării legalității prelucrării de către partid a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice.

Formațiunea politică a publicat miercuri, cu puțin timp înainte de ședința CEC, un comunicat în care menționează că „colectarea semnăturilor pentru scoaterea în afara legii a PAS continuă”.