Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Președintele PUN, Octavian Țîcu,…

LIVE Președintele PUN, Octavian Țîcu, depune documentele la CEC pentru înregistrare în calitate de candidat la alegerile prezidențiale

Președintele Partidului Unității Naționale(PUN), Octavian Țîcu depune documentele la Comisia Electorală Centrală(CEC) pentru înregistrare în calitate de candidat la alegerile prezidențiale.

„Au fost colectate peste 20 000 de semnături din 20 de raioane ale țării”, a declarat Țîcu.

Au fost colectate peste 20 000 de semnături din 20 de raioane ale țării”, a declarat Țîcu.

Deocamdată, CEC au înregistrat patru candidați pentru prezedențiale: Igor Dodon(Partidul Socialiștilor din Moldova) Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. 

Conform prevederilor Codului electoral, pentru a fi înregistraţi de CEC, toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al R. Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova. Se consideră conforme cu această prevedere unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.