Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ CEC se întrunește în…

LIVE CEC se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate șase subiecte

Imagine-simbol: CEC

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc vineri, 18 iunie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate șase de subiecte. În cadrul ședinței, CEC urmează să examineze, din nou, subiectul cu referire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 4 iunie 2021.

Tot în cadrul ședinței de vineri, 18 iunie, membrii CEC urmează să examineze demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”, dar și demersurile de înregistrare ai lui Ion Stegărescu și Veaceslav Valico în calitate de candidați independenți la funcția de deputați în Parlamentul R. Moldova și a simbolului electoral.

LIVE TEXT

16:23 CEC examinează demersul privind demersul de înregistrare a Ion Stegărescu în calitate de candidat independent la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).

16:12 CEC a aprobat demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova din partea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”.

16:09 CEC a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 4 iunie 2021.

16:08 Proiectul de hotărâre a fost aprobat.

16:03 CEC examinează subiectul privind prezentarea informațiilor asupra executării hotărârii nr. 4826/2021 „Cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii, ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

16:02 A fost aprobată ordinea de zi.

16:02 Președintele CEC, Dorin Cimil, anunță că în ședință participă 9 membri CEC.

16:00 A început ședința CEC.

Până în prezent, CEC a înregistrat deja 21 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte 3 dosare se află în proces de examinare.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.