Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un partid depune recurs…

Încă un partid depune recurs la CSJ, după ce Curtea de Apel a respins contestația privind anularea Circularei CEC

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat (PLDM) au anunțat marți, 22 septembrie, că au depus recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) după ce luni Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de către PLDM cu privire la anularea Circularei emisă, la 16 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Într-o notă informativă publicată pe pagina PLDM, se menționează că reprezentanții fracțiunii politice au depus marți recursul la CSJ.

„Curtea de Apel Chișinău a respins ieri contestația PLDM privind Circulara CEC despre modalitatea de primire a donațiilor și de efectuare a cheltuielilor de către concurenții electorali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Partidul Liberal Democrat, nefiind de acord cu soluția dată, a făcut azi recurs la Curtea Supremă de Justiție și a solicitat instanței anularea încheierii Curții de Apel, precum și anularea integrală a Circularei prin care CEC a îngrădit dreptul partidelor politice de a participa în campania electorală în calitate de concurenți electorali”, se menționează în nota informativă.

Luni, 21 septembrie, și reprezentanții Blocului Electoral UNIREA au anunțat că vor depune un recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în acest sens.

La 17 septembrie, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat că a depus o contestație la Curtea de Apel Chișinău prin care a cerut anularea circularei emise de Comisia Electorală Centrală (CEC) care interzice partidelor politice să-și finanțeze candidații la alegerile prezidențiale.

Circulara emisă la 16 septembrie, în care este stipulat expres că, în cazul alegerilor prezidențiale, partidele politice nu au calitate de concurent electoral, iar în cazul susținerii financiare plafonul de donații din partea partidelor este egal cu cel al persoanelor juridice, a stârnit un șir de nemulțumiri și acuzații din partea mai multor forțe politice în adresa instituției electorale.